مصرف سیتاگلیپتن با افزایش  خطر عوارض قلبی عروقی ارتباطی ندارد

 بر اساس یک مطالعه ی جدید، بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی عروقی  می توانند  با خیال راحت  داروی  ضد هایپرگلایسمی " sitagliptin" را استفاده  کنند. این دارو موجب افزایش خطر عوارض قلبی عروقی- حتی  در افرادی با سابقه ی نارسایی قلبی- نمی شود.

یافته های این تحقیق درکنگره ی ESCامسال ارائه  گردید. دکتر Armstrongیکی از محققان تحقیق TECOS(کارآزمایی بالینی ارزیابی نتایج قلبی عروقی داروی سیتاگلیپتن) از دانشگاه  آلبرتا در کانادا می گوید: تحقیقات قبلی نشان داده بود داروهای ممانعت کننده ی DPP-4با افزایش خطر نارسایی قلبی مرتبط می باشند به همین دلیل یافته های تحقیق TECOSنه تنها به متخصصان غدد بلکه به متخصصان قلب که به درمان بسیاری از بیماران دیابتی مبتلا به بیماریهای قلبی عروق کرونر می پردازند، اطمینان خاطر می دهد.

در این مطالعه 14671 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی- عروقی شرکت داشتند. به این افراد  بصورت تصادفی سیتاگلیپتین (7332نفر) و یا پلاسبو (7339 نفر) همراه با مراقبتهای معمول دیابت و سایر داروهای کاهنده ی قند خون- در صورت  نیاز برای رسیدن به کنترل گلایسمیک (در هر دو گروه)- داده شد.

درمطالعات قبلی بروی سیتاگلیپتین که به مدت 2.9 سال انجام شده بود، مصرف این دارو با افزایش مرگ بر اثر بیماریهای  قلبی عروقی، انفارکتوس میوکارد غیر کشنده ، سکته غیر کشنده یا بستری به دلیل آنژین ناپایدار نسبت به پلاسبو همراه نبود، همچنین مصرف  این دارو موجب بستری شدن بیشتر در بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی نسبت به پلاسبو نگردید اما با توجه به ایرادات وارده به تحقیق قبل، محققان در  درتحقیق اخیر نتایج را بصورت چند متغیره آنالیز کردند با این همه، باز هم نتایجی مشابه  با تحقیق  قلبی  دال بر ایمن  بودن مصرف سیتاگلیتپین بدست آمد.

 با تحلیل های تکمیلی گسترده، نتایج حاکی از ایمنی داروی سیتاگلیپتن برای نارسایی قلبی و همه ی رویدادهای قلبی( اولین یا عود کننده) بود.

با توجه به نتایج کارآزمایی قبلی و اخیر می توان گفت مصرف داروی سیتاگلیپتین از نظر آماری سبب افزایش خطر نارسایی قلبی نمی شود.

منبع:

www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Last-5-years/new-tecos-analysis-adds-heart-failure-data-for-sitagliptin